Napirendünk mellett szemináriumunkban a hét különböző napjain különböző programokkal rendelkezünk még, melyek papságra készületünkben különféle segítséget nyújtanak. Emellett változatosságukkal kicsit megtörik a szigorú napirendek „monotonságát”, ezáltal is színesebbé teszik életünket idebent. Sőt, olykor a rendkívüli programok (próba prédikáció, szónok illetve szavaló verseny) ezt a rendet is megtörhetik.

Hétfő: Ilyenkor nincs különösebben vett közös ima a vacsora után, hanem kb. 5 fős csoportokra osztva egy-egy elöljáró, vagy végzős papnövendék vezetésével kiscsoportos beszélgetéseket tartunk, ahol meghitt közös imával, majd egy szabadon választott témáról elmélkedve, illetve beszélgetve töltjük el az este nagy részét.

Kedd: 18:00tól minden papnövendék részére közös énekpróbát tartunk a Hittudományi Főiskolán, általában Fülöp érsek atya vezetésével. Ezt követően 19:00kor vacsora, majd ezt követően Spirituális atya vezetésével esti elmélkedést, úgynevezett punktát tartunk, melyen a lelki elöljáró atya által választott témáról tart egy rövidebb elmélkedést, ez után közös ima (kis- vagy nagyesti zsolozsma, vecsernye nagyobb ünnepek előestéjén, illetve paraklisz vagy akatisztosz október és május hónapokban). Ez után még sportolási lehetőség (foci vagy kosárlabda) a közeli Görögkatolikus Általános Iskola tornatermében.

Szerda: Az énekpróbát leszámítva megegyezik a keddi programmal, azt leszámítva, hogy a punkta után szilencium van, tehát teljes elcsendesedés (mind a kispapok között, mind a külvilággal) van érvényben a következő nap reggeli liturgiájáig.

Csütörtök: Ilyenkor punkta helyett exortációt (buzdítást) tartanak az elöljáró atyák, vagy a Prefektus atya, vagy pedig a szeminárium Rektora. Ez után a keddi naphoz hasonlóan újra van sportolási lehetőség.

Péntek: A napot 18:00kor a templomban vecsernyével, majd közös vacsorával zárjuk.

Szombat: A napot 7:30kor Szent Liturgiával kezdjük, majd takarítással folytatjuk, kivéve, akinek órája van a Nyíregyházi Egyetemen. 18:00kor előesti nagyvecsernye a templomban, majd ezt követően vacsora. Szombaton a felsőbb éves papnövendékeknek (III. évtől) esti kimenőre van lehetőségük menni 21:30ig.