Hírek

Csejoszki Szabolcs atya meghívására a Szent Damján kórus is bekapcsolódott a Nyitott templomok napjának szerencsi programsorozataiba.
Az egyházi év kezdetével, ez év szeptemberében a nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézet is elindította új tanévét. Idén 27 papnövendék kezdi meg tanulmányait a 2017/2018-as tanévben, a Nagyszemináriumban, valamint 5 előkészítő éves papnövendék az Ér utcai propedeutikus szemináriumban.
Az alábbi sorokban köszöntjük nagy szeretettel azt az öt fiatalembert, akik idén nyáron felvételt nyertek a Görögkatolikus Papnevelő Intézet előkészítő évfolyamába!
Szemináriumunkban pár nappal ezelőtt a kispapság megszavazta az a jövőre végzős papnövendéket, aki majd képviselni fogja őket az elöljáróság előtt, és példamutató életével a közösség élén fog járni. Őt hívjuk főduktornak, aki a 2017/2018-as tanévre Szaplonczay Márk lesz.
37 európai ország mindegy háromszáz képviselője vett részt a március 28-31. között, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szervezésében megrendezett ifjúsági szimpóziumon, melynek az „Elkísérni a fiatalokat, hogy szabadon válaszolhassanak Krisztus hívására” címet adták. A találkozó helyszínéül a barcelonai szeminárium szolgált.
Minden évben van egy hétvége, amikor az összes magyar kispap, és elöljáróik találkoznak. Sajnos csak egy. Mégis értékes találkozási pont ez, egy kiváló alaklom, hogy találkozzunk, megosszuk tapasztalatainkat, jobban megismerjük a másikat. És természetesen, hogy leromboljuk az előítéleteket. Mert bizony vannak. Sajnos nem csak egy…

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola nyílt napjához kapcsolódva a nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézet idén is várja az érdeklődő fiúkat 2017. február 6-án, hétfőn 16 órára. A program során lehetőség nyílik a Szeminárium és a Hittudományi Főiskola életébe való betekintésre, a papnövendékekkel, tanárokkal, elöljárókkal való megismerkedésre. Nem csupán a 12, évfolyamos, illetve egyetemista fiúk jelentkezését várjuk, hiszen a 11. évfolyamosok számára is nyitott a lehetőség. Az összejövetel 7-én ebéddel zárul.

Advent, ahogy a római katolikus testvérek nevezik, a Karácsonyt megelőző bűnbánati és várakozási időszaknak a megnevezése. Bizonyára minden évben lázas készülődéssel telnek ezek a hetek. De álljunk meg egy kicsit, és gondolkodjunk el, hogy mivel is telik a mi készülődésünk.

Oldalak